RSS

Turneul Celelalte Cuvinte ajunge la Timişoara

Pe 10 noiembrie, trupa Celelalte Cuvinte vine la întâlnirea de suflet cu publicul timişorean.


Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive şi mai admirate trupe rock din România, împlineşte 30 de ani.  Celelalte Cuvinte pleacă la întâlnirea cu fanii din toată ţara, mulţumindu-le, în acest fel, pentru fidelitatea cu care îi susţin de trei decenii.

Turneul aniversar „Celelalte Cuvinte – 30 de ani” va trece prin 12 oraşe din ţară, unele dintre ele, locuri pline de amitiri.

Timişoara este unul dintre oraşele care au marcat cariera trupei. Membrii acesteia aşteaptă cu nerăbdare concertul de la Timişoara, de care îi leagă multe amintiri.

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în "sala festivă" a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

Tiberiu Pop are o amintire cu totul specială, legată de Timişoara. Aici a avut loc încă o întâmplare care şi-a lăsat amprenta asupra carierei sale şi a Celelalte Cuvinte, pentru totdeauna:

„În data de 13 Decembrie 1986, trupa aniversa 5 ani de la înfiinţare, prin două concerte susţinute la Timişoara, în Casa de Cultură a Studenţilor. Spectacolul începea cu Fără Cuvinte, piesa la care Marcel avea o partitură de pian. În cea de-a doua zi, Marcel era în sală, la mixer, făcând nişte reglaje. Mi-a spus să cânt ceva la pian, să vadă cum sună pe sală. Am cântat începutul de la Fără Cuvinte, aşa cum l-am simţit eu. După reglaje, Tinu i-a întrebat pe băieţi dacă sunt de acord să deschid eu cea de-a doua seară cu partitura de pian. Marcel a răspuns în stilul caracteristic: Daaa, numa' să fie în gamă...
Acea partitură a deschis a doua seară aniversară şi avea să deschidă noul album al trupei. Devenisem membru Celelalte Cuvinte!”

Tot în oraşul de pe Bega, în 1984, Celelalte Cuvinte participau la un festival, ce se ţinea în Parcul Rozelor.
„Programul a fost decalat şi am apucat să cântăm doar câteva piese, restricţiile de oră impuse de Miliţie, la vremea aceea, fiind drastice. Publicul ne chema înapoi, la bis, dar noi nu mai aveam voie să urcăm pe scenă. Însuşi primarul de atunci, secondat de forţele de ordine, ne interzicea acest lucru. Drept urmare, publicul, în cel mai spontan mod posibil, a început să cânte Deşteaptă-te române, un lucru foarte interzis la vremea aceea. Practic, spectatorii au înfruntat sistemul, ca să susţină trupa Celelalte Cuvinte. Am fost toţi foarte mişcaţi” - îşi aminteşte Călin Pop.

La 30 de ani după ce s-a semnat actul oficial de naştere a trupei Celelalte Cuvinte, la 25 de ani după ce Timişoara le-a dăruit un membru, Celelalte Cuvinte vine la întâlnirea de suflet cu publicul timişorean.

Concertul va avea loc în Setup Venue & Club, în data de 10 noiembrie.
Biletele s-au pus în vânzare prin Reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi on-line pe www.eventim.ro) şi la club. Preţul acestora este de 20 de lei. Primele 100 de bilete beneficiază de preţul promoţional de 15 lei.

Asa ca daca va place trupa "Celelalte Cuvinte", Setup va asteapta :)

0 zambete scrise:

Lovelies

Un produs Blogger.

Etichete